Cultuur

Infrastructuur

Het creëren van de juiste voorwaarden en mogelijkheden voor het uitbouwen van een gevarieerd en bereikbaar cultureel aanbod, is voor ons een prioriteit. Daarom willen wij in de vrijetijdszone Parking Tack een centrale locatie realiseren, met als voornaamste functies onder meer bibliotheek, jeugdcentrum en polyvalente zaal (toneel, filmvoorstellingen, dans, podiumkunsten). Dit is de ideale manier om bredere Stekense initiatieven verder te ondersteunen. Het ontmoetingscentrum moet ook voorzien worden van de nodige repetitielokalen en atelierruimtes.

Verenigingsleven

Wij willen extra gemeentelijke subsidies toekennen om het verenigingsleven verder te ondersteunen, bijvoorbeeld voor de organisatie van buurtfeesten.

CrammerocK

CrammerocK moet na de geslaagde verhuis alle kansen krijgen om verder te worden uitgebouwd.

Bibliotheek

De bibliotheek heeft een belangrijke functie in de gemeente. De werking ligt ons nauw aan het hart. We moeten dan ook blijven investeren in de hedendaagse technologieën. We willen ook de bibliotheek in de verschillende kernen behouden.

Aanbod in het onderwijs

Ook in het onderwijs willen we ijveren voor een breder cultureel aanbod. Zo vinden wij het belangrijk dat de kinderen van het basisonderwijs minstens twee maal per jaar een film-, muziek- of theatervoorstelling kunnen bijwonen.

Deel dit: