Toerisme

Toeristische troeven

Stekene heeft een aantal belangrijke toeristische troeven. Bossen, groen, natuurgebieden, wandel-wegen, fietsroutes, enz… verdienen dan ook onze permanente aandacht.

Zomerhuis

Het Zomerhuis moet het karakter krijgen van een open park, voor iedereen toegankelijk en visueel aansluitend bij de vaart-kom en het stiltegebied. Het nieuwe Zomerhuis wordt een gezellige brasserie met terrassen rondom: een uitstekende rusthalte langsheen het fietspad. Op de plaats van het zwembad komt een veilig plonsbad met fonteinsystemen waar kinderen zich kunnen uitleven onder het waakzame oog van het terraspubliek. Als het kan willen we in deze ruimte ook de basis voor een schaatsruimte in de winter voorzien. Verder denken we aan een eigentijdse en veilige speeltuin. Het bestaande arboretum moet worden opgefrist en uitgebreid. Een ligweide, zandpartij en speelbos behoren tot de mogelijkheden. En er kan ruimte worden voorzien voor een landbouw- en vlasmuseum, onder auspiciën van het gemeentebestuur.

Ook een jeugdherberg kan tot de mogelijkheden behoren, de inplanting moet verder onderzocht worden. We denken voor dit alles aan Publiek-Private Samenwerking, zodat Stekene niet alles zelf hoeft te betalen.

Elektrische fietsen

We moeten oplaadpunten inrichten voor elektrische fietsen, die aan een sterke opmars bezig zijn.

Koebrug

We willen een studie opstarten om de Koebrug opnieuw in zijn oorspronkelijke vorm in te richten, zodat een zachte vorm van watertoerisme op de Stekense vaart kan worden ontwikkeld.

Deel dit: